לימודי שינניות – תנאי קבלה
מעוניינת להיות שיננית? בחירה נבונה מאד. מדובר בתחום מבוקש בארץ, הפותח בפניך מגוון של אפשרויות תעסוקה במרפאות שיניים פרטיות, וכן במרפאות שיניים של קופות החולים השונות. השיננית מסייעת לרופא השיניים בביצוע פרוצדורות שונות, ולעיתים מבצעת בעצמה כמה מהן.
תחום זה תמיד יישאר מבוקש, משום שלא ניתן לבצע טיפול שיניים לבד בבית, גם לא בעידן האינטרנט, וכמו שקליניקות רפואת השיניים עומדות להישאר זמן רב, כך גם השינניות יוכלו ליהנות, אם יחפצו בכך, ממקום עבודה מובטח לכל החיים.
תנאי קבלה ללימודי שינניות
בניגוד לתחום הרפואה עצמו, כמו שכבר גילית אם חיפש לימודי שינניות תנאי קבלה בגוגל, כדי להיות שיננית את צריכה בסך הכל בגרות מלאה. אין דרישה לציון פסיכומטרי, ואין דרישות סף אחרות. אם את מעל גיל ארבעים התנאים אפילו קלים יותר, תצטרכי להגיש אישור על לימודי 12 שנות לימוד בלבד, ואם את בין גיל שלושים לארבעים, תוכלי לעבור בחינה מיוחדת הקרויה "מכינה שלושים פלוס" במקום תעודת בגרות. חלק מהקורס ידרוש ידיעה של אנגלית בסיסית, ותשולב במהלך הלימודים עצמן בהיקף של 40 שעות או יותר.
למה מכינות אותי לימודי שינניות?
לימודי שינניות מכינות אותך למבחני הרישוי של משרד הבריאות שלאחריהן תקבלי תעודה המכשירה אותך לעבודה. תעודה זו מלווה ברישיון מיוחד של משרד הבריאות, המוכר גם על ידי התמ"ת. לאחר שעברת את לימודי החומר העיוני תוכלי להתחיל בהתנסות מעשית, בה תדרשי לטפל ב-35 מטופלים לפחות, במשך 450 שעות, כאשר רופא שיניים ושיננית מוסמכת מפקחים עליך.
מה חומר הלימוד בקורס שינניות?
מעבר להתנסות המעשית בלימודי רפואת השיניים הבסיסיים, בהם תעשי שימוש במסגרת תפקידך, לימודי שיננית כוללים גם קורסים באנטומיה, ביולוגיה ותחומים רפואיים שונים המשיקים לתחום העבודה בו תעסקי. כמו כן תלמדי לבצע טיפולי עזרה ראשונה, והחייאה, שיוכלו לסייע לך גם במסגרת עבודה בקליניקה, וגם כידע כללי שיכול להציל חיים בעת הצורך גם בסיטואציה חיים שונות מחוץ למרפאה.
מה עושות שינניות בקליניקה?
רבים מבלבלים בין שינניות לרופא שיניים. בפועל שינניות מסייעות לרופא השיניים במהלך הטיפול והאבחון של מטופלים שונים. שיננית יכולה למשך לאבחן את חלל הפה, ולבדוק את השיניים הקדמיות והאחרות, למפות את השיניים, לבדוק את כיסי החניכיים, ואף לבצע טיפולים במקרה של מחלת חניכיים. שיננית גם מבצעת טיפולים קלים ובסיסיים בקליניקה כמו הסרת אבנית, כתמים שונים (הנובעים מעישון או מסיבות אחרות), הלבנת שיניים, סתימות, ואף לשמש כגורם חינוכי בבתי ספר, גנים, או בתי אבות בכל הנוגע לבריאות השיניים.
עשינו לך חשק להתחיל? לאחר שאת יודעת את תנאי הקבלה הנדרשים על מנת להיות שיננית, התקשרי לבית הספר התיכון שלך ובקשי אישור כי סיימת 12 שנות לימוד, או העתק תעודת הבגרות, ופני לקבלת מידע נוסף על הקורס שיעזור לך לבנות קריירה מתגמלת לכל החיים.